groupclock
Пиріг зі шпротами
Інгредієнти:
  • Шпроти в олії - 1 банка
  • Борошно - 400 г
  • Молоко коров'яче - 170 мл
  • Твердий сир - 200 г
  • Цибулина середніх розмірів - 4 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Жирна сметана - 100 г
  • Сухі дріжджі - 10 г
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Рослинна олія - 50 мл
  • Час:
  • 1 година 30 хв
  • Рецепт на:
  • 6 персон

Смачний і швидкий у приготуванні пиріг зі шпротами можна подавати до столу в будь-який час доби як в гарячому, так і в холодному вигляді. Це поживна страва виручить, коли хочеться порадувати гостей або піднести кулінарний сюрприз сім'ї.

Рецепт приготування пирога зі шпротами

Просіяти борошно, додати дріжджі. Підігріти молоко, додати в нього по черзі цукор, сіль, яйця, соняшникоу олію. Змішати отримані компоненти, замісити тісто, залишити його в теплому місці на годину. Коли тісто підніметься, розкатати його і викласти у глибоку форму для пирога. Натерти твердий сир і змішати його зі сметаною. Викласти на основу з тіста обсмажену цибулю і сметану з сиром. Злити масло зі шпрот і викласти їх на пиріг. Дрібно порубати зелень, присипати шар шпрот. Випікати в духовці до зарум'янювання при температурі 180-200 градусів.

Пиріг вийде незабутньо смачним, якщо для його приготування використовувати шпроти від провідного українського виробника - рибоконсервного заводу «Екватор».

Наші контакти