Салат «Мімоза» – народна страва, варіантів приготування якої існує безліч. Пропонуємо ознайомитися з одним із найбільш цікавих рецептів з використанням шпрот.
Яйця відварити круто й очистити, натерти або розім'яти виделкою жовток і білок, перемішати з майонезом. Відварити та очистити картоплю в мундирі і моркву, натерти овочі на крупній тертці, покласти продукти в різні тарілки. Очищені цибулини нарізати дрібними кубиками. Шпроти акуратно розім'яти виделкою. Укласти продукти шарами в циліндричну форму у наступній послідовності: цибуля, шпроти, картопля, морква, яєчний білок, жовток. Кожен шар рясно змащувати майонезом. Зняти форму, прикрасити салат зеленню.
Для приготування салату «Мімоза» рекомендуємо використовувати екологічно чистий, високоякісний головний інгредієнт – шпроти в олії від українського рибоконсервного заводу «Екватор».